[Skip to Content]
Winnaar MKB Innovatie Award opent Amsterdamse beurs

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Winnaar MKB Innovatie Award opent Amsterdamse beurs

Utrecht, 13 juni 2013  -  In het Parktheater in Eindhoven presenteerden Syntens Innovatiecentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad voor de achtste keer de ranglijst met 100 concrete innovaties uit het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf. De lijst werd aangevoerd door Ecofont, de groene gaatjesletter uit Utrecht.

"Een innovatie in de categorie van de paperclip, zo simpel en eenvoudig toepasbaar", zo luidde de oordeel van de jury onder leiding van Ruud Koornstra. "Maar ook opschaalbaar en toepasbaar in vele markten." Ecofont zorgt voor inktbesparing terwijl de kwaliteit van de afdruk behouden wordt. Het geheim is het schieten van kleine gaatjes in de letters, die onze hersenen niet kunnen waarnemen. Het trucje leidt tot besparing van papier en inkt dat oploopt tot wel 50%.

Ecofont biedt twee producten om dit 'groene' lettertype te realiseren: Ecofont Software voor gebruik in kantooromgevingen en thuis en Ecofont Sans voor ondermeer kranten en magazines. In al meer dan 70 landen heeft het bedrijf een groot aantal enthousiaste gebruikers: van thuisgebruikers tot zakelijke klanten. In Brazilië wordt de zakenkrant Diário do Comércio al anderhalf jaar in Ecofont afgedrukt.

Hoewel de meeste klanten van Ecofont uit het buitenland komen, begint het inktbesparende Ecofont ook in Nederland aan te slaan. Zo maken onder andere A.W. Bruna uitgevers, Difrax, Ohpen, Fruitmasters en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) al gebruik van Ecofont software en is de gemeente Utrecht bezig met de invoering daarvan. Harald Swinkels, directeur van NLE: "Ecofont is typisch een nieuwe generatie van duurzame ondernemingen: het product spaart het milieu, is slim opgezet en zorgt ook nog eens voor reductie van kosten." Ook een recent Proof of Concept bij ICT-dienstverlener Sogeti heeft uitgewezen dat het gebruik van Ecofont een besparing op de printkosten teweeg kan brengen zonder de kwaliteit te beïnvloeden. 


Onderdeel van de MKB Innovatie Award is een intensieve begeleiding door Syntens die het Utrechtse bedrijf moet helpen om het product verder wereldwijd te vermarkten. De winnaar is uitgenodigd om op maandagochtend 17 juni om klokslag 9.00 uur de Amsterdamse beurs te openen. 

www.syntens.nl/innovatietop100 

MKB Innovatie Top 100