[Skip to Content]
Bruggen slaan tussen kostenreductie en milieubescherming

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Braziliaanse universiteit over Ecofont

ECOFONT - BRUGGEN SLAAN TUSSEN KOSTENREDUCTIE EN MILIEUBESCHERMING
Francisco Carlos Cobaito, Post Graduate in Financiëel Management
Universiteit São Judas-SP, Brazilië

Revista Innovare
ISSN: 2175-8247 / 14ª Editie Vol. III / JUL - DEC / 2012

CONCLUSIE:
Globalisering verandert het gedrag van bedrijven aanzienlijk. Gevoed door de harde concurrentie op mondiaal niveau zijn bedrijven continu op zoek naar alternatieve manieren om hun concurrentiepositie veilig te stellen. De mogelijkheid om markten te behouden en te veroveren is niet slechts afhankelijk van de hoeveelheid en de prijs van een product. Het is voor organisaties noodzakelijk om ecologische elementen toe te voegen om zich mee te identificeren en zich hiermee te onderscheiden van concurrenten. De nieuwe uitdaging in het leiden van een organisatie zit hem dan ook in de praktische toepassing van technische oplossingen die een organisatie onderscheiden in de zoektocht naar een betere balans op het gebied van duurzaamheid. Met andere woorden, het implementeren van goedkopere productiemethoden en duurzaamheid binnen de organisatie.

Dit is in lijn met de doelstelling van Ecofont: milieubewust printen met efficiënt gebruik van inkt, goed zijn voor het milieu omdat het inkt bespaart en vervuiling vermindert, goed zijn voor bedrijven omdat het kosten bespaart en goed zijn voor de maatschappij omdat het minder beslag legt op onze natuurlijke bronnen voor toekomstige generaties. De effectiviteit van de praktische toepassing van Ecofont in de organisaties uit deze studie verdient het om genoemd te worden. Zij zagen een vermindering van de printkosten, droegen op een positieve manier bij aan een beter milieu en maakten melding van een merkbare verbetering van het milieubewustzijn onder het personeel.

Kortom, deze toepassing kan weliswaar worden beschouwd als een kleine bijdrage, maar kan leiden tot significante resultaten, wanneer het op grote schaal wordt toegepast binnen bedrijfsomgevingen. Ecofont is zonder twijfel een stap in de goede richting in het complexe verhaal van duurzaamheid versus economische activiteit.

ECOFONT_UNINDO_A_REDUCAO_DE_CUSTOS_COM_A_PRESERVACAO_AMBIENTAL.pdf

Universidade São Judas-SP