[Skip to Content]
Jury onder de indruk van eenvoud van innovatie

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Ecofont wint Accenture Innovation Award 2011

Utrecht  -  Ecofont software heeft de Accenture Innovation Award 2011 gewonnen in de categorie 'Consumer Products & Agri'. Uit een record aantal van 1250 inzendingen werd in 6 verschillende industrieën een winnaar gekozen. Ecofont software 'schiet' bij het printen van tekst kleine gaatjes in de letters. Resultaat: met slechts één druk op de knop een besparing tot wel 50%.

De prijs werd toegekend door een vakjury bestaande uit gevestigde namen van bedrijven als Unilever, Heineken en FrieslandCampina. De juryleden waren onder de indruk van de eenvoud van de innovatie en de wereldwijde potentie van de inktbesparende Ecofont software. Het Utrechtse Ecofont mocht de prijs in ontvangst nemen in het RAI Elicium te Amsterdam.

Juryvoorzitter Emmo Meijer: "Het mooist is als je geld kunt verdienen met lucht of met water. Vandaag heb ik geleerd dat je ook geld kunt verdienen met gaatjes."

Het geheim van de Ecofont techniek is dat de hersenen van de lettervormen in eerste instantie alleen de buitenkant zien. Onze hersenen negeren dus de gaatjes.

Ecofont software is eenvoudig online te bestellen in de webshop en in enkele minuten te installeren. Na installatie verschijnt een Ecofont printknop in Word en Outlook. Met Ecofont software kun je milieuvriendelijk printen in bekende lettertypen als Arial, Verdana, Calibri, Times New Roman en Trebuchet. Voor bedrijven worden Ecofont varianten van het huisstijlletterype gemaakt.

De licentieprijs is bovendien een fractie van de financiële besparing die een gemiddelde gebruiker met de software realiseert. Op www.ecofont.nl is ook een handige calculator te vinden, waarmee elke gebruiker zelf de besparingen van de Ecofont-invoegtoepassing kan berekenen.

Accenture Innovation Awards 2011