[Skip to Content]
Kosten- én milieubesparing met één druk op de knop

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Ecofont wint European Environmental Design Award

Madrid - Het Nederlandse Ecofont heeft de European Environmental Design Award gewonnen. Alexander Kraaij van het Utrechtse communicatiebureau SPRANQ nam de prijs uit handen van juryvoorzitter prof. Rosa Arce in ontvangst. De prijs is een initiatief van DiMAD, de Spaanse branchevereniging voor ontwerpers en wordt ondersteund door een groot aantal organisaties waaronder Philips, het Spaanse ministerie van Industrie en de Europese Unie. De organisaties willen met de prijs lichtende voorbeelden van duurzaam ontwerp belonen.

De jury was onder de indruk van de eenvoud waarmee Ecofont aanzienlijke milieubesparingen oplevert in ons dagelijks leven. Ecofont software ‘schiet' bij het printen van tekst gaatjes in de letters. Resultaat: met slechts één druk op de knop tot wel 50% inktbesparing op geprinte tekst. Een geweldige ontlasting voor het milieu én de portemonnee.

We staan er niet vaak bij stil, maar inkt/toner is een van de duurste en meest vervuilende vloeistoffen ter wereld. De productie van inkt is een bijzonder C02-intensief proces en de prijs van inkt per milliliter meet zich met de duurste parfums! Daar ligt dan ook het voordeel van de Ecofont software. Met behoud van gebruikersgemak (‘één druk op de knop') en leesbaarheid bespaart Ecofont inkt en toner in een proces dat wereldwijd 24/7 aan de gang is. De licentiekosten van de software verdienen zich dan ook snel terug.

European Environmental 
Design Award Madrid

"Los van deze milieu- en kostenvoordelen is het simpelweg ook fascinerend om te merken dat onze hersenen de gaatjes in de letters negeren tijdens het lezen", vertelt Rick van den Bos van Ecofont. "Iedereen die via de website www.ecofont.com een testpagina afdrukt, reageert verbaast."
De software heeft daarmee ook de ‘fun factor' te pakken. Die drie-eenheid (duurzaamheid, winstgevendheid en fun factor) is erg aantrekkelijk voor organisaties die een goed mvo-beleid willen voeren. Vandaar dat onder andere de Gemeente Utrecht heeft besloten om gebruik te gaan maken van de Ecofont software.

De Ecofont software is in de zomer van 2010 beschikbaar via www.ecofont.com. Gebruikers kiezen zelf of ze milieuvriendelijk gaan printen in één of meer Ecofont-varianten van veelgebruikte lettertypes als Arial, Verdana en Calibri. Ecofont varianten van eigen huisstijllettertypes van bedrijven worden op verzoek toegevoegd aan de software. De software werkt in Microsoft Word en Outlook versies 2003, 2007 en 2010. Later dit jaar volgen andere programma's.