[Skip to Content]
Minder giftige en dure printerinkt verbruiken door letters te ontwerpen met gaatjes.

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Ecofont in WereldZaken

Het idee is eenvoudig: minder giftige (en dure) printerinkt verbruiken door letters te ontwerpen met gaatjes. Het sloeg wereldwijd zo aan dat zelfs Microsoft toestemming gaf om gaatjes in hun letters te schieten. Bedenker Alexander Kraaij over het internationale succes en de ambities van Ecofont.

Wat is het geheim van Ecofont?

Kraaij: "Met Ecofont software kun je als individu en als bedrijf op een makkelijke manier duurzamer werken. En dat levert je ook nog eens geld op. Niet vreemd dus dat al een slordige 50.000 gebruikers in meer dan 75 landen letters printen met kleine gaatjes. Het begon allemaal met één idealistische vraag: Is het mogelijk inkt te besparen door iets uit een letter weg te laten? In 2009 lukte het ons een antwoord te creëren. Nu werken er zo'n vijftien medewerkers en salespartners aan Ecofont. Na de eerste vraag volgde een tweede: hoe kunnen we nog meer besparen?  

Standaard een logo meeprinten op documenten is voor intern gebruik niet nodig. En waarom zou je hele e-mailconversaties uitprinten?"

Welke besparing levert Ecofont op? 

Kraaij: "Ecofont groeide van een bijzonder lettertype uit tot een handig softwarepakketje, met verschillende opties en bewezen resultaten. Besparingen aan inkt en papier kunnen oplopen tot wel 50%. Toen enthousiaste gebruikers lieten weten liever met hun eigen, vertrouwde lettertype te willen besparen, werd dat de volgende stap. Na lang soebatten was daar de toestemming van Microsoft. Nu is het mogelijk om met bijvoorbeeld Arial of Verdana te werken en via een speciale Ecofont printknop vanuit Word of Outlook direct duurzaam te printen."

Lees het hele artikel op wereldzaken.rvo.nl

WereldZaken

Fotografie: Theo van Pelt