[Skip to Content]
Stimuleer milieubewust gedrag binnen uw organisatie

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ecofont software en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaan hand in hand. MVO wordt gekenmerkt door de 3 P’s van het duurzaam ondernemen: People, Planet en Profit. Ecofont software treft ze alledrie in het hart.

MVO: de P van People
Ecofont maakt milieuvriendelijk printen en kosten besparen makkelijk en leuk voor iedereen. Naast de milieu- en kostenvoordelen is het simpelweg fascinerend om te merken dat onze hersenen de gaatjes in de letters negeren tijdens het lezen. Mensen die een testpagina afdrukken, reageren verbaasd en verheugd. Daarmee is Ecofont software voor mensen zonder meer inspirerend en heeft de ‘fun factor’ te pakken. Duurzaamheid en kostenbesparing nestelen zich met Ecofont software in de dagelijkse handeling van miljoenen computergebruikers.

MVO: de P’s van Planet
We staan er niet vaak bij stil, maar inkt en toner zijn een van de meest vervuilende vloeistoffen ter wereld. Inkt en toner zijn giftig en bevatten veel chemicaliën en zware metalen. Ecofont past dan ook goed in uw beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vanwege de ontlasting voor het milieu middels het verkleinen van uw milieu voetafdruk (Environmental Footprint).
Bovendien kunt u met Ecofont software de bewustwording stimuleren. Bij uw medewerkers, maar ook andere stakeholders (klanten, leveranciers, belangengroepen, enz). U krijgt met het kopen van Ecofont-licenties het recht om het beschermde Ecofont beeld- en woordmerk te gebruiken in uw bedrijfs- en marketingcommunicatie.

MVO: de P van Profit
De prijs van inkt per milliliter meet zich met de duurste parfums! Daar ligt nog een voordeel van de Ecofont software. Met behoud van gebruikersgemak (‘één druk op de knop’) en leesbaarheid bespaart Ecofont inkt en toner in een proces dat wereldwijd 24/7 aan de gang is. De licentiekosten van de software verdienen zich dan ook snel terug, kortom een hoge Return On Investment (ROI).

Ecofont software is goed voor People, Planet en Profit en kan daarmee een kernrol spelen in uw MVO-beleid.

» Lees hier waarom Ecofont software zelfs zuiniger is dan Century Gothic